Tiedotteet

Kevätkokous 6.6.2020

Kevätkokous 6.6.

Yhdistyksen kevätkokous on päätetty pitää lauantaina 6.6. klo 14 Tammelan kunnantalon valtuustosalissa.

Kesäkuussa on mahdollista järjestää 50 hengen tilaisuuksia, kunhan etäisyyksistä huolehditaan.

Kokouksessa hyväksytään vuoden 2019 toimintakertomus ja tilit sekä keskustellaan ajankohtaisista järviasioista

Vesiensuojeluyhdistykset tarttumassa uuteen tehtävään

Ympäristökeskuksen sivuilla on saatavilla päivittäin vaihtuvaa tietoa seurantajärvien vedenkorkeuksista. Järvien tilasta kiinnostuneille tämä on kiinnostavaa seurattavaa. Automaattiset laitteet mittaavat vedenkorkeuden ja lähettävät tuoreen korkeuslukeman päivittäin esimerkiksi Mustialanlammin tilanteesta sivulle http://wwwi3.ymparisto.fi/i3/tilanne/FIN/Vedenkorkeus/image/bigimage/W3509118.htm

 

Ympäristökeskus ylläpitää järjestelmän lisäksi laitteita ja tarkastaa ne parin kuukauden välein. Kustannuspaineista johtuen on pelkona, että niin sanotut ylimääräiset mittarit poistettaisiin ja jäljelle jäisivät vain mittarit niihn järviin, joihin on seurantavelvoite. Ratkaisuksi haetaan yhteistyötä järviyhdistysten kanssa. Mittareiden tarkkailun hoitaisivat järviyhdistysten vapaaehtoiset. ELY koulutti vapaaehtoisia tähän työhön 5.3.2020. TPKSY:n vastuulle tuli Mustialanlammin mittari.

 

Kokouskutsu

Tammelan Pyhäjärven – Kuivajärven suojeluyhdistys ry:n syyskokous pidetään torstaina 21.11.2019 klo 18.00 alkaen Mustialan uuden opiston luentosalissa, Mustialantie 105.

Kokouksessa päätetään syyskokousasioista.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Tammelan Pyhäjärven – Kuivajärven suojeluyhdistyksen hallitus.