Tule mukaan suojelemaan tulevaisuutta!

Tammelan kunnan alueella on yli 200 järveä ja lampea. Ne ovat tärkeä osa Tammelan omaleimaisia, kauniita maisemia. Ne antavat myös mainiot mahdollisuudet monipuoliseen vapaa-ajan viettoon ja ovat olleet kasvattamassa kesäasukkaiden määrää merkittäväksi.

Järvet ja lammet ovat luonnontilassa kauniita ja puhtaita.

Ihmiset voivat omilla toimillaan vaikuttaa olennaisesti vesistöjen säilymiseen puhtaina. Vesistöjen suojeluyhdistykset vapaaehtoisine jäsenineen kunnostavat ja hoitavat mm. vesi- ja rantaluontoa virkistysmahdollisuuksien ja arvokkaiden maisemien palauttamiseksi ja säilyttämiseksi. Yhtenä keskeisenä päämääränä on vesistöjen luontainen tila, johon aina EU:n vesipolitiikkaa myöten pyritään.

Tammelan suurimmat järvet ovat Pyhäjärvi, 2300 ha, Kuivajärvi 800 ha, Mustialanlammi 23 ha, Kaukjärvi 200 ha, Liesjärvi 845 ha, Oksjärvi 299 ha, Ruostejärvi 180 ha, Pehkijärvi 175 ha, Jänijärvi 83 ha, Tanilanlammi 6 ha, Heinijärvi 126 ha sekä Pääjärvi 120 ha.

Näiltä sivuilta löydät suojeluyhdistykset ja voit liittyä jäseneksi. Voit keskustella esimerkiksi vesistöjen kunnosta, hoidosta ja nykytilasta. Voit lukea asiaan liittyviä uutisia ja blogeja.

Eri järvien vedenkorkeus tietoja alla olevasta linkistä!

wwwi3.ymparisto.fi/i3/tilanne/fin/vedenkorkeus/ham.htm

Järviwiki-sivustolle alla olevasta linkistä!

www.jarviwiki.fi/wiki/Pyh%C3%A4j%C3%A4rvi_(35.931.1.002)

YLY:n Loimijokisivut

Neljän järvenesite

päivitetty järviesite 2021